Дали можете да ги пронајдете сите 16 ликови на илустрацијата?

3 септември, 2020
opticka-varka-yt-1

Ако успеете, имате соколово око! Оптичките илузии се интересни за поминување на времето, но има и такви каде што треба да работите напорно за да видите што има на сликата.


На овој цртеж, на прв поглед, се чини дека има само сирена и Зевс. Но, ако погледнете подетално, ќе забележите и дека сликата е полна со ситни, скриени лица и тела. Ние избројавме вкупно 16 (вклучувајќи ги сирената и Зевс). Пробајте сами, и ако не успеете, побарајте решение на фотографијата подолу.