Дали знаевте дека во Шангај има „Пазар на бракови“?!

3 октомври, 2020
1317086

Националниот парк на слепи судири во Шангај служи како пазар за брак

Секоја сабота и недела во паркот Шангај познат како Пазар на бракови, родителите се собираат за да разменат информации за нивните невенчани деца. Заеднички критериуми се возраста, висината, работата, заработката, образованието, семејните вредности и кинескиот хороскопски знак и, се разбира, личноста.

Сите овие информации најчесто се запишуваат на парче хартија што виси меѓу другите „рекламирани доблести“ на децата за кои родителите се обидуваат да им најдат животен партнер. Родителите шетаат и разговараат едни со други за своите деца.

Повеќето родители немаат дозвола од своите деца да го направат овој невообичаен потег, а паркот често се опишува како „match.com комбиниран со зелен пазар“ со релативно ниско ниво на успех. Родителите кои се собираат на пазарoт за брак веруваат во традиционалниот кинески начин на брак.

Погледнете!

@oneteamedia

We really wanted to know what it feels like – that’s why we actually did it #marriage #shanghai #vlog #marriagemarket #china #chineseculture

♬ Jocelyn Flores – XXXTENTACION