ДОБРО ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ФОТОГРАФИЈАТА: Начинот на кој ја гледате ќе открие многу за вас!

13 септември, 2020
naslovna

Сè што треба да направите е да ја погледнете илустрацијата и да обрнете внимание на тоа дали таа се движи или стои мирно.

Оптичките илузии често откриваат интересни работи за нашата личност, но тие можат да ги откријат и нашите чувства, како и расположението, и со тоа да дадат одговор на прашањето дали сме под стрес. Следната оптичка илузија е направена благодарение на јапонскиот професор по неврологија Јамамото Хашим, а во зависност од движењето на илузијата, ќе откриете дали сте под стрес.

Сè што треба да направите е да ја погледнете илустрацијата и да обрнете внимание на тоа дали таа се движи или стои мирно. Ако вашата илустрација се движи, обрнете внимание на брзината на нејзиното движење, бидејќи тоа го открива вашето расположение. Ако вашата илустрација не се помрднува или само малку се движи, не сте под стрес, вие сте здрави и добро спиете. Ако постојано се движи полека, малку сте под стрес или сте уморни. Но, ако илустрацијата се движи брзо, веројатно сте под голем стрес.