Добро познат психолошки тест: Изберете маж и откријте многу за себе!

22 септември, 2020
тест 2

Креатор на овој тест е познатиот британски психолог Пип Вилсон, а тој го направил за ученици од основните училишта со цел да види колку напредувале во првите три години од школувањето. Подоцна се покажа како одлично и за проценка на возрасните.

Секој маж на оваа слика е во различно расположение и има различна позиција на дрвото. Прво, побарајте го оној кој најмногу личи на вас, во кого се препознавате. Потоа, побарајте го оној каков што сакате да изгледате.

Пронајдете се:

Малите мажи под броевите 1, 3, 6 или 7 покажуваат решителен човек кој не се плаши од тешкотии или пречки во животот.

Оние што се со број 2, 11, 12, 18 или 19 означуваат симпатичен човек кој е секогаш тука за пријатели.

Изборот на Слика 4 опишува тврдоглав човек кој сака да постигне успех без проблеми да ги надмине тешкотиите.

Број 5 покажува некој кој е често уморен и слаб, со малку енергија за живот.

Малиот човек со број 9 покажува дека е весел, забавен и драг човек.

Броевите 13 или 21 покажуваат дека имате тенденција да чувате сè за себе, често сте во страв и избегнувате други луѓе.

Малиот човек број 8 опишува сонувач, човек кој живее во неговиот свет, далеку од сите.

Броевите 10 и 15 опишуваат добро прилагоден човек кој е задоволен од животот што го има.

Број 14 покажува човек кој е емоционално исцрпен и има големи шанси да доживее внатрешна емоционална криза или немир.

Број 20 опишува човек со големо чувство на само-значење. Тој е роден лидер и сака другите да го слушаат само него.

Малиот човек со број 16 е човек уморен од поддршка на некој друг.

Бројот 17 означува човек кој мисли дека сите лудуваат по него, пишува Bright Side.