ДРАМАТИЧЕН КРАЈ НА ГОДИНАТА: Еве што ни носат претстојните две затемнувања во Месечината

18 октомври, 2020
Tan2017-9-7_123611885_3_1000x0

Нема ништо полесно во транзитите во 2020 година, но тие содржат и јака сила.

До крајот на оваа година нè очекуваат предизвикувачки и драматични моменти, кои ќе кулминираат со затемнувањето на Месечината во ноември и декември.

Нема ништо полесно во транзитите во 2020 година, но тие содржат и јака сила. Активно потврдување на улогата што сакате да ја играте во обликувањето на Светот што доаѓа, тестовите со кои ќе се соочите ќе ви помогнат да развиете нови нивоа на внатрешна сила, како и нови вештини што ќе ги споделите со другите.

Во срцето на промените се циклусите на Јупитер, Сатурн и Плутон. Годината започна со обединување на Сатурн и Плутон во Јарец, и завршува со спојот на Сатурн и Јупитер во Водолија, додека Јупитер се обединува со Плутон три пати помеѓу овие настани.

Влијанието на Плутон врз Јупитер и Сатурн ќе донесе проблеми со социјалните структури на кои им треба иновативна реформа, особено вклучувањето на глобалната економија. Социјалните немири, како и виталните промени се на дневен ред, а нивниот интензитет се зголеми откако Марс беше стациониран ретроградно во Овен на 9 септември.

Ретроградниот пожар на Марс со бавно запалување ќе биде доминантна тема во последниот квартал од годината бидејќи ретроградниот Марс ќе формира силни квадратни аспекти со Сатурн, Плутон и Јупитер во Јарец пред да биде стациониран директно на 13-ти ноември

Иако ретроградните периоди на Марс може да бидат поврзани со фрустрирачки блокади на мотивацијата, внатрешниот фокус на Марс создава и потенцијал за помирување со вашите најдлабоки внатрешни желби.

Годината 2020 година ќе заврши со драматични заклучоци со затемнување на Месечината во Близнаци на 30 ноември, проследено со затемнување на Сонцето во Стрелец на 14 декември, што ќе остави простор за долгоочекуваната врска на Јупитер и Сатурн.

Бидејќи спојот на Јупитер и Сатурн на 21 декември, исто така, формира аспект на прочистување на квадрат со Уран во Бик, тоа ќе ја олесни тензијата што се градеше во текот на годината помеѓу смртта на старите форми и раѓањето на нови аспирации.

Време е да се запрашате што треба да испуштите или да отфрлите за да оставите простор за она што навистина е важно, бидејќи се појавуваат непредвидени потенцијали и предизвици кога колективно влегуваме во ера во која Јупитер и Сатурн се обединуваат во воздушните знаци на крајот на годината.