Емоционална исповед на човек кој преживеал напад на поларна мечка: „Му ветив на мојот син дека ќе се вратам“

18 октомври, 2020
Screenshot_8

Поларните мечки ретко напаѓаат луѓе, но во многу ситуации кога тоа ќе се случи, исходот е трагичен

Средбата со диви ѕверови никогаш не е пријатна, а Владимир Слепчов засекогаш ќе го памети октомври 2020 година, кога беше нападнат од поларни мечки на островот Болшаја Лјаховка, на самиот север од Русија.

Педесетгодишниот сточар, односно одгледувач на ирваси, го раскажа целосниот напад и објасни дека имало три мечки, мајка со две деца.

Слепчов рече дека ветувањето дадено на неговиот деветгодишен син, кој го чекал дома, го одржувало во живот.