ЕМПАТИЈА Е НИВНОТО ВТОРО ИМЕ! Тие се грижат за сите, плачат и се радуваат заедно со нас

16 октомври, 2020
20110704_public_shutterstock__Di003081438_1000x0

Водата е елемент поврзан со чувствата во астрологијата, така што водените знаци се оние кои најмногу ги апсорбираат емоциите.

Емпатичните луѓе ги чувствуваат емоциите на другите поинтензивно, па затоа многу се грижат кога треба и кога не треба. Водата е елемент поврзан со чувствата во астрологијата, па затоа водните знаци се оние кои најмногу ги апсорбираат емоциите, така да се каже.

Риби

Рибите не можат да престанат да се грижат за другите, дури и кога не им се блиски. Јас секогаш можам да кажам како се чувствува една личност, што ги прави пријатели кои се секогаш тука. За жал, ова понекогаш може да биде премногу исцрпувачко. Рибите мора да работат напорно за да не им помагаат на другите и да разберат дека проблемот на секоја друга личност не е нивен.

Рак

Ракот е еден од најчувствителните знаци на зодијакот, па не е ни чудо што ги апсорбира туѓите емоции. Тој е исклучително емотивен, а неговата тенденција да чувствува значи дека тој секогаш знае како да се однесува кон емоциите на другите. Најмногу се грижат за блиски луѓе и за оние што не ги познава добро, па мора да постави ограничување.

Скорпија

Верувале или не, таа многу се грижи, затоа ги има тие детективски способности, да открие што недостасува. Таа е емпатична и добро упатена не само во сопствените чувства, туку и во чувствата на другите. Скорпиите честопати се презаситени од нивната комплицирана природа, поради што сакаат повеќе интимно дружење и помали дружења. Таа е интензивна, но треба прво да научи да се грижи за себе и да не презема повеќе одговорности и да не им помага на другите кога не е во можност. Треба да ги стави своите потреби на прво место.