Еве што се случи со инфлуенсерката за која зборуваше цел свет

8 септември, 2020
f19fbdcdd85c443d0dc0


По драмата за бизнисот со младата инфлуенсерка Дорис Станковиќ, кога еден ресторан во Пореч одби да соработува со неа, ситуацијата ја промени состојбата на нејзините социјални мрежи. Помина скоро една недела откако сите во Хрватска, дури и славните, започнаа да зборуваат на темата инфлуенсери и како заработуваат пари.


Веднаш по избивањето на темата, Дорис го заклучи својот профил на Инстаграм за јавноста, а во тоа време ја следеа 79 илјади луѓе. Сега тој број е многу поголем, дури за девет илјади, па сега го следат 88 илјади луѓе, а Дорис повторно го отклучи својот Инстаграм.

Инфлуенсерката го отклучи и својот профил на „ТикТок“, кој го следат 253 илјади луѓе. – Поентата не е дека тие ме одбија, порано во животот искусував отфрлање од разни причини, знаев и да ги одбијам понудите на спонзорите, но комуникацијата беше секогаш пристојна и здрава. Мојот шок дојде од начинот на кој сопственикот на ресторанот се однесуваше кон мене. Грешката што ја направив е што не се претставував попрофесионално, објаснив што нудам и што му овозможувам на предметниот ресторан преку соработка. Бев фокусирана да не ја навредувам другата страна во кој било момент, туку да го завршам разговорот без плукање и навредување, што за жал не се случи – рече Дорис по драмата, и призна дека била жртва на говор на омраза.