Слика што го излуде интернетот! Мислеа дека на сликата е брод, но излезе дека е сосема друго!

12 јули, 2020
торта

На социјалните мрежи се прошири фотографија која ги збуни корисниците на ингернет. На прв поглед може да ви се причини дека на фотографијата е прикажан брод кој плови на површината на море, но кога ќе погледнете подобро ќе видите дека се работи за нешто друго.

Заради прогласениот карантин речиси во целиот свет, многу луѓе мечтаат за одмор, лето, патување и плажа и не е чудно што мозокот на прв поглед на фотографијата проектира патување и море.

Сепак, на фотографијата е торта со сирење и боровници. И додека некои корисници признале дека биле измамени, други тврдат дека веднаш знаеле дека се работи за торта.

Што прво здогледавте вие?