Генијален трик за тоа како да изберете најбрза редица додека чекате во продавница: Отсега па натаму, секогаш ќе го користите овој трик!

11 октомври, 2020
продац

Во просек, луѓето поминуваат половина час на ден стоејќи во редови, открија американски научници.

Овој број ги шокираше научниците, па затоа дојдоа до трикови кои можат да ви помогнат да го минимизирате времето што го губите додека стоите во редот во продавницата.

Застанете зад клиент кој има полна количка.
Веројатно мислите дека ова нема никаква смисла. Сепак, истражувачите докажуваат дека тоа всушност е точно. Научниците откриле дека ако застанете зад личност која има 100 предмети во инвалидска количка, ќе поминете 6 минути стои во ред. Ако се редите со 4 лица кои имаат по 20 артикли, ќе ви одземат скоро 7 минути.

Ова значи дека редот со помалку луѓе, кои имаат целосна инвалидска количка, се движи побрзо.

Бидејќи повеќето луѓе се со десна рака, тие природно свртуваат десно. Затоа е подобро да се редите лево.

Проверете што купуваат клиентите пред вас
Иако можеби не сакате да оставите впечаток на curубопитна личност, треба да го направите ова затоа што за скенирање на бар-кодот на предмети што се спакувани во цврста и стаклена амбалажа не е потребно многу време. Потребно е повеќе време за скенирање на етикета со бар-код на хартија и пластични кеси, бидејќи благајната понекогаш мора рачно да ги внесува броевите.

Значи, лицето кое има само шише млеко и сок во количката, ќе се сервисира побрзо од клиентот со вреќа замрзнат зеленчук.

Не избирајте скриени редови – зад аголот
Истражувањата покажаа дека касиерите кои работат во некои агли и немаат добар преглед на клиенти кои стојат во ред – работат побавно.