Истражувањето откри што сакаат жените на апликациите за запознавање!

21 септември, 2020
фото наслов

Под итно освежување на профилот!

Ако некогаш сте користеле апликации за запознавање, тогаш знаете колку е важно да изберете добра слика за профил.

Овие фотографии не се потпираат само на привлечноста, неодамнешните студии сугерираат дека 43% од корисниците сметаат дека можат да почувствуваат нечија личност преку фотографии.

Сигурно ви поминало на ум дека некој што има фотографија од пешачење, сака таков вид забава и излегување на отворено. Научниците кои се занимаваат со интеракции меѓу луѓе и животни, сакаа да откријат како корисниците на овие услуги кои имаат животни влегуваат во судир, тие особено ги интересираа мажите кои чуваат мачки! Претходното истражување открива дека жените судат за потенцијалните партнери според тоа дали имаат домашно милениче или не. Според истражувањето, предност имаат оние кои имаат кучиња, додека оние кои чуваат мачки се во нешто подобра позиција од корисниците кои немаат никакво животно.

Следната мрежа спроведе истражување за да се отстрани секоја дилема. Тие регрутирале 1.388 хетеросексуални жени на возраст од 18 до 24 години, нивната задача била да пополнат анонимно истражување преку Интернет. Им биле понудени две фотографии на кои двајца млади момци позираат, од кои едниот имал мачка, додека другиот не. Секој учесник можеше да избере само еден, тие имаа задача да проценат лични атрибути, како мажественост, женственост и колку им се привлечни за да одат на состанок. Тие побараа од анкетираните корисници да дефинираат дали преферираат кучиња или мачки или воопшто не ги сакаат или се љубители на обете животни.

Жените кои претпочитаат мачки вообичаено повеќе се определија за мажот кој беше фотографиран со мачка. Сепак, повеќето жени се определија за мажот без мачка.Тие споменаа дека мажот кој ја држи мачката на фотографијата изгледа помалку екстровертно, но и поневротичен, пријатен и отворен, и што е најважно, сметаа дека мажите со мачки се помалку мажествени! Во крајна линија е дека ако имате мачка на вашата фотографија на профил, променете ја!