Изум на годината? Направиле маска која го убива корона вирусот, ЕВЕ КАКО!

2 октомври, 2020
zastitna-maska-korona-spanija


Компанијата Technorevolution од шпанскиот град Аликанте тврди дека направила и патентирала маска што го убива коронавирусот со помош на ЛЕД диоди во неа.
Маската содржи жици кои емитуваат УВ зрачење, потполно безопасни за луѓето, но не и за КОВИД-19, кој наводно нема шанси во тој „конфликт“.

„Ова е најчестата маска, но може да се види преку неа. Нема заеднички состојки, а неговите LED диоди функционираат на 222 нанометри. Кога дишеме, ги вдишуваме и исфрламе тие состојки и тие го елиминираат вирусот, ако го земеме некаде на патот “, тврди Абел Мартинез, сопственик на компанијата и пронаоѓач. Инаку, уредот во маската работи со батерија која се полни на секои 8 часа, дозволувајќи им на своите корисници дури и да ја измијат.