КАФАНСКА ТЕПАЧКА на мајмуни околу шишето со пиво! (ВИДЕО)

14 септември, 2020
gasss_1000x0

Што се нема да го видиме … Малку смеа не штети.

Во јужноафриканскиот град Дурбан, двајца мајмуни се степале околу шише пиво. Тепачката е објавена на Јутјуб од Националниот парк Кругер.

На почетокот на видеото, млад бабун игра со шише. Го доведува до устата, го завртува и се тркала на земја. Одеднаш, поголем мајмун притрчува кон него, го удира по главата и ја зема играчката. По кратка борба, помладиот бабун се повлекува, а шишето останува во рацете на посилниот напаѓач.

Бабуните се род на примати кои се широко распространети во Африка. Овие животни можат да растат од 40 до 110 сантиметри. Тие имаат комплексна социјална структура и ја координираат заштитата на пакетите од предатори користејќи десетици звучни сигнали.