Кој е најбрзиот начин да се отрезните: Ова е новиот метод на научници од САД

13 ноември, 2020
profimedia-0347198045


„Новиот“ метод вклучува хипервентилација на белите дробови од алкохол од организмот, што му помага на црниот дроб да ја намали количината на алкохол во крвотокот. На овој начин, телото ослободува алкохол три пати побрзо од вообичаеното, сепак, постои опасност дека поради силното исфрлање на воздухот од белите дробови, лицето станува хипервентилирано и може да се онесвести.

Русија денес додава дека торбата измислена од Фишер и неговиот тим тогаш стапува на сила. Хипервентилацијата го отстранува јаглеродниот диоксид од крвта, заедно со алкохолот, но во исто време предизвикува главоболки, сè до моментот кога ќе ви се затемни пред очи, се додава во текстот.

За да избегнат несвестица, луѓето кои се во алкохолизирана состојба, дуваат воздух во вреќата, така што воздухот се враќа во нивните бели дробови и ја поставува количината на јаглерод диоксид во крвта во нормала, како и свеста, така што нема опасност од несвестица.