ЛЕТАЈ, ЛЕТАЈ…ПОРШЕ! Ваков „спектакл“ на стаза не сте виделе досега! (Видео)

20 јуни, 2020
porshe

На шоу денот за време на кој возачите имаа можност да се испробаат во спортско возење на автомобили „Порше“ на тркачка патека во Охајо, имаше и еден интересен момент.

Додека возачите вежбале низ кривината за да постигнат подобрар тајминг кога поминуваат низ неа, од никаде се појавило бело Порше Кајман GT4, преминувајќи ја патеката со забрзување наназад.

Причината за инцидентот, во кој никој не е повреден, била течноста за ладење што му истекла на некого на патеката. И додека некои возачи го забележале навреме и забавувале на тој дел од патеката, возачот на белиот Кајман не го видел тоа навреме.

Така, автомобилот се свртел на патеката, излетал од неа, а потоа продолжил да оди наназад и „прелетал“ на излез од кривината.

Погледнете како изгледало тоа од кабината на белото Порше Кајман: