Меркур во Скорпија овозможува длабоко размислување и планирање на долг рок, што ќе им оди во прилог на ОВИЕ хороскопски знаци

28 септември, 2020
1317023

Меркур се сели во замислениот знак на Шкорпија на 27 септември. Планетата на мисловни процеси, однесување, сообраќај и трговија во топла вода на скорпија ја симболизира менталната острина и пенетрација. Во следниот период ќе го зајакнете чувството за окултизам и ќе добиете шанса да откриете некои тајни. Препорачуваме честа употреба на интуиција и насочено размислување за најдобрите потези и решавање проблеми

За време на овој транзит, кој ќе трае до 1 декември со кратка пауза, мора да внимавате да не го изгубите од вид она што е важно. Инаку, ризикувате да влезете премногу длабоко во еден куп детали. Притиснете сè тривијално настрана и фокусирајте се на најважните прашања. Посветете се на откривање на туѓи тајни и лаги, како и на сопствените заблуди. Постапувајте скриено за да не бидете откриени премногу рано во деловната дејност.

Направете долгорочни планови во неколку варијанти во случај да се променат околностите. Дознајте за криминологијата, психијатријата, психологијата, парапсихологијата и астрологијата бидејќи новото знаење ќе ви олесни да останете во долгорочната меморија во наредните недели. Оваа позиција на Меркур оди рака под рака со Рак, Риби, Девица и Јарец и се меша во концентрацијата, расудувањето и комуникацијата со Бик, Лав и Водолија.

На глобално ниво, преминот на Меркур низ Скорпија ќе се совпадне со откривањето на нови коруптивни и сексуални скандали и последователните апсења на високи бизнисмени и политичари во различни земји.

Меркур ќе „направи“ уште едно ретроградно движење помеѓу 14 октомври и 3 ноември, трето оваа година. За тие 20 дена, тој накратко ќе се врати во третата декада на Вага, потоа ќе се сврти назад на Шкорпија и ќе се лизне низ неа до 1 декември.

Прекинот на ретроградацијата се совпаѓа со претседателските избори во САД, што значи дека последните недели од кампањата ќе бидат загрозени од највалканите измами и измами досега.

Ќе зборуваме за значењето на ретроградниот Меркур кога ќе дојде време, а сега само ќе ве потсетиме дека планетите никогаш буквално не патуваат наназад, но дека нивното назадување е оптичка илузија видена од Земјата. Илузијата настанува кога Земјата ќе ги надмине далечните планети или кога внатрешните планети близу Сонцето ќе влезат во издолжен дел од нивната орбита, предизвикувајќи нив полека да патуваат низ еклиптиката.