Морничаво: Приметила како куклата во гардероберот САМА се мрда, па ја снимаше! А каков звук се слушаше… (ВИДЕО)

28 август, 2020
lutkaaa

Избега од дома кога виде дека тоа може да подметне и пожар

Холи Амстронг ја чува куќата на едно семејство кое се повлече од градот поради корона вирусот оваа година. Досега, таа не забележа ништо чудно – всушност, сѐ до мај.

Тогаш се чинеше дека една стара, детска кукла во гардероба се премести во однос на местото каде што беше оставена.

Таа тој момент го припишуваше на замор и стрес од сè околу епидемијата на коронавирус и продолжи со својата вообичаена рутина.

Сепак, пред неколку дена, повторно се случи нешто гадно – куклата ги мрдаше нозете во гардероберот и се слишаше тропкав звук удирајќи ги петиците.

Холи беше шокирана и го зеде телефонот за да го сними тоа. Кога објави на TikTok,  доби повеќе од 11 милиони прегледи и лајкови. Таа вели дека куклата исто така фрлала чкорчиња на подот и дека таа избегала од куќата.

Сега донесе одлука да не влегува повеќе во таа куќа и дека луѓето на кои ја чуваше ќе мора да најдат некој друг.

„Им кажав што се случи, тие ми рекоа дека ќе спроведат внатрешна истрага за куклата“, рече Холи.