Можете ли да го допрете носот со јазикот? Тестирајте се себе, 6 работи што можат да ги направат само 10 проценти од луѓето!

3 октомври, 2020
ххххххххх

Што можете да направите во врска со ова?

Човечкото тело е фантастична работа и ни овозможува да правиме некои чудни работи.

Ако можете да го допрете носот со јазик, честитки, вие сте еден од само 10 проценти од луѓето што можат да го сторат тоа, извинете, со вашиот јазик.

Сепак, постојат многу навидум едноставни работи што повеќето луѓе, колку и да се трудат, не можат да ги направат.

Кивање со отворени очи

Кранијалните нерви ги поврзуваат носот и очите и поради тоа, кога ќе кинеме, автоматската реакција е да ги затвориме очите. Сепак, спротивно на широко распространетите предрасуди, можно е да се отворат очите, потребно е само малку време да се научи.

И не, тоа не е еуфемизам за нешто друго.

Скокоткање

За повеќето луѓе, скоро е невозможно да се скокоткаат бидејќи најважното изненадување е тука – мозокот ја регистрира сензацијата што ја предизвикува скокоткањето и ја контролира пред да започне да влијае на вас. Сепак, поединците можат да го „измамат“ мозокот и навистина да се скокоткаат самите себе.

Движење на носот

Движењето на носот лево, десно, може да се научи. И, процесот започнува со контролирано движење на ноздрите. И не мами, бидејќи само носот може да се движи, не можете да ја користите устата.

Допрете го носот или брадата со јазикот

Сите ние се обидувавме да го правиме ова како деца, но само секој десетти жител на планетата може да го стори тоа. Дали јазикот ќе успее да го допре носот или брадата.

Поместување на екстремитетите во спротивна насока

Мал експеримент – подигнете ја десната нога од земја и поместете ја во насока на стрелките на часовникот. И тогаш обидете се да го напишете бројот 6 во воздухот со палецот.Многу луѓе несвесно ќе започнат да ја движат ногата во спротивна насока, делумно затоа што бројот содржи круг што е напишан спротивно од стрелките на часовникот.

Сепак, има и луѓе кои се исклучок од ова правило или научиле како да го игнорираат внатрешниот нагон.

Свиткајте го палецот назад

Поединци се раѓаат со многу еластичен палец и можат да го свиткаат наназад, без никакви последици. И честопати се случува со такви луѓе и двата палци да можат да се движат на овој необичен начин.