На 13ти октомври Меркур започнува со ретроградно движење: Овие 3 хороскопски знаци ќе имаат неволји во овој период

10 октомври, 2020
profimedia-0102941551_1000x0

Неговата огнена енергија ќе биде уште посилна затоа што е во знакот на Скорпија

За последен пат во 2020 година, Меркур ќе започне ретроградно движење на 13 октомври, а неговата огнена енергија ќе биде уште посилна затоа што е во знакот на Скорпија.

Меркур е планета што владее со комуникацијата, а кога е во ретроградно движење, обично се јавуваат збунетост, конфузија и негативни емоции.

Ова се 3-те знаци кои најмногу ќе ја почувствуваат темната енергија на ретрограден Меркур во Скорпија:

Близнаци

Бидејќи тоа е вашата планета која владее, ретроградниот Меркур ќе има најголемо влијание врз вашиот хороскопски знак. Вашите организациски вештини нема да бидат изразени сега и ќе ви биде многу тешко да се фокусирате на што било. Не обидувајте се да ѝ одолеете на оваа енергија Бидете флексибилни и работете на протокот на енергија. Зошто да не одвоите малку време да се опуштите и да му се посветите на вашето здравје? Фокусирајте се на неколку важни проекти и оставете сè друго на чекање. Кога ќе се посветите себеси, со вашите потреби и енергија, ќе се преродите и ќе ви биде полесно да ги завршите сите задачи.

Девица

Додека ретрограден Меркур става сè во ред, тој секогаш го тестира вашиот организиран ум. Сигурно ќе пропуштите некои детали, а тоа ќе доведе до погрешни процедури во комуникацијата, како што е вообичаено при секој ретрограден потег на Меркур.

Проверете ја целата пошта уште еднаш и бидете многу јасни за тоа што сакате да пренесете. Ако имате тајни што мора да ги чувате, обидете се да чувате сè во тајност. Познато е дека ретроградната жива ги открива сите ваши тајни.

Скорпија

Ретрограден Меркур е во вашиот знак, затоа мора да се подготвите за неговото влијание. Размислете за вашите мисли и обидете се да останете приземни. Не продлабочувајте понатамошен стрес и негативни емоции, имајте на ум дека оваа ретроградна енергија влијае на вашите мисли.

Ако сакате да излезете од оваа негативна енергија, мора да запомните дека сте многу повеќе од вашите маани. Вие сте комплексно човечко суштество и не дозволувајте вашите недостатоци и пречки да ве ограничуваат. Не се сомневајте во себе и останете приземни. Работите ќе се подобрат наскоро.

Ретрограден Меркур има мисија да внесе хаос и конфузија во целиот наш живот. Најдобро е да останете смирени и да дозволите бурата да помине. Работите ќе се подобрат уште пред да дознаеме. Останете силни до тогаш!