Најдобар метод! НЕ ПРАВЕТЕ НИШТО 2 часа во текот на денот

10 октомври, 2020
137e5136190fef7afaec27c1955f95311e4e0b15

Овој метод го користеше Алберт Ајнштајн.

Во денешниот брз и модерен свет, нашиот мозок е постојано под влијание и постојано изведува рефлексии и мисли, без никаков одмор. Единствениот вистински момент кога мозокот ќе мирува е кога спиеме. Дури и кога правиме паузи, а тогаш го оптеретуваме умот затоа што веројатно гледаме телевизија, гледаме во телефон, играме игри или читаме нешто.

Zanimljivo 🤔

Публикувахте от Magazin Novosti в Понеделник, 28 септември 2020 г.

Алберт Ајнштајн пред повеќе од половина век рече дека открил метод кој ја зголемува интелигенцијата и кој ќе ви помогне да решите многу проблеми.

Треба да одвоите период од 2 часа во текот на денот кога нема да направите буквално ништо. Кога велиме ништо, тоа и го мислиме. Не е дозволено да користите уреди, да гледате телевизија, да разговарате на телефон, па дури и да контактирате со луѓе. Дозволено е да лежите, да седите и да одите, но мора да бидете сами со своите мисли и не смеете да заспиете.

Ајнштајн тврди дека во такви моменти преминува во посебна состојба што доведува до неочекувани мисли и идеи. Без никакви други влијанија, вашите мисли ќе почнат да лутаат и прашањето е каде ќе одлутате.

– Тоа е како патување во непознатото и никогаш не знаете каде ќе ве однесе умот и што ќе откриете заедно со него – рече Ајнштајн и рече дека на овој начин открил многу теории и теореми.

Ако сакате да бидете попродуктивни, да излезете со нови инспирации и идеи, тогаш ова е методот што веројатно ќе ви помогне да стигнете таму.