Најглупави туристи досега! (ВИДЕО)

7 јуни, 2020
туристи

ВИДЕО објавено на Youtube каналот Maasai Sightings прикажува двајца туристи на сафари, кои судејќи според тоа што прават, не се грижат да ги зачуваат нивните раце (или жива глава).

Имено, во видеото со наслов „Најглупавиот турист досега“, гледаме како еден од нив ја вади раката низ отворениот прозорец на возилото и го допира лавот по грб.

Додека се обидоа да го затворат прозорецот, лавот скокна кон нив и рикаше!

“Браво, игнорирај ги знаците што предупредуваат да не излегуваш од автомобилот, да ги допираш или да ги храниш животните.”, “Не би ми било жал ако некој лав го зграпчи. Тоа би било природна селекција на дело, “„ Понекогаш се прашувам каде се случи пробллемот со еволуцијата “,„ Најглупавите туристи досега “, беа некои од коментарите.

Погледнете го ВИДЕОТО

Тимот во коментарите се согласи дека допирањето на лавот не е баш најпаметниот потег.