Направете сами кутија за богатство и гледајте што ќе се случи!

3 септември, 2020
фенг

Според Фенг Шуи, креветот е најважниот предмет во вашиот дом бидејќи е најблиску до вас, што значи дека може многу да влијае на вашата свест, како и на манифестацијата на вашите соништа.

Кога лежиме во кревет и спиеме, ја отвораме свеста и ја апсорбираме енергијата околу нас, додека воздухот и енергијата циркулираат околу нашите тела.

Затоа Фенг Шуи диктира да ја чуваме целата област под креветот „отворена“ со цел да дозволиме енергијата да тече и да циркулира рамномерно ноќе.

Тоа е главната причина зошто Фенг Шуи топло препорачува да не ставате ништо под креветот, освен оваа ставка. Тој предмет е „кутија за богатство“.

Кутијата за богатство е специфична алатка за фенг шуи за привлекување желби и отворање на несвесното.

Како да го користите Treasure Box за да привлечете љубов или пари?

Пред да ставите нешто во кутијата, треба да ја поставите вашата желба. Пронајдете предмети што можат да ги зголемат вашите среќни моменти и кои сакате да ги привлечете во животот.

Ако сакате изобилство и пари, ставете во кутија разни банкноти, златен накит, златници, кристали. Избегнувајте монети. Можете дури и да ставите чек и да ја напишете сумата што ви треба за нешто.

Ако сакате да привлечете љубов, ставете природни мириси, црвени свеќи, креми со мирис и есенцијални масла во кутијата.

Создадете хармонија во вашиот живот ставајќи фотографија или предмет со цуцла во кутијата, бидејќи виножитото претставува хармонија на сите бои.

Кутијата треба да ја поставите под креветот, во пределот под папокот. Ова значи дека апсорбирате директна енергија од кутијата, исто како што мајката го храни фетусот преку папочната врвца.

треба да знаете дека конструкцијата и обликот на кутијата се исклучително важни, бидејќи тие можат да влијаат на повисоките или пониските енергетски вибрации.

Тесниот капак значи дека енергијата ќе биде побезбедна и постабилна, и ако кутијата е без затворање, тоа означува „поотворен“ вид на енергија. И двата вида се подеднакво добри – сето тоа зависи од тоа што сакате да добиете.

Што се однесува до материјалот, постојат неколку потенцијални опции.

За почетници, можете да се одлучите за дрво што претставува втемелена енергија на раст, напредок и акција.

Потоа, кутија обложена со злато (или нејзина имитација), сребро или накит го подобрува чувството на изобилство.