Открила дека нејзиниот сопруг се оженил со друга, па отишла на неговата венчавка со децата и настанал хаос!

15 октомври, 2020
3eef39c6-90ed-439d-820c-370d29111992

Абрахам Мујунда и рекол на својата сопруга дека оди на службено патување, а тој всушност отишол на неговата свадба.  Да не беа соседите кои и открија на неговата прва сопруга дека Абрахам отишол во црква да се ожени со друга жена, кој знае како ќе се завршела оваа приказна. 

Така, неговата сопруга Каролин Мубита влетала во црквата, земајќи ги со себе своите три деца и ја прекина церемонијата викајќи дека младоженецот е нејзиниот сопруг. 

Некој присутен го снимил сето тоа, а снимките се појавија на интернет. Бидејќи бигамијата била незаконска во Замбија, каде што се случило сето тоа, уапсен е двојниот младоженец, а се наведува дека му се заканува затворска казна од седум години. 

Тие наведуваат дека неговата несомнена втора сопруга знаела дека Абрахам е веќе оженет.