Oваа русокоса е осудена заради ШОКАНТНА ситуација: Си ја отсече раката со ПИЛА!

13 септември, 2020
1

Словенечката Јулија Адлешиќ (22), која си ја отсече раката со кружна пила за да собере еден милион евра од осигурувањето, беше осудена на две години затвор.

Таа на судењето се појави со сјајна маска, шминка и „врвна“ фризура. Дојде на суд бранејќи се од слободата, одеше грациозно во црн фустан и имаше сериозен израз на лицето. Ја покри тупаницата, која ја отсекла заедно со своето момче, а потоа лекарите ја зашија, со тенка ќебе. Дури и по операцијата, таа се обиде да си наштети себеси – затоа што сакаше да има трајна попреченост, затоа се ракуваше во фрижидерот и им се пожали на лекарите дека нешто не е во ред.

Таа намерно ја предизвикала бизарната несреќа во договор со своето момче. Таа ја отсече левата тупаница над зглобот на почетокот на минатата година во jубjана, а една година претходно потпиша договори за осигурување со пет различни куќи. Вкупната сума што би ја добила (половина од тоа веднаш) била околу еден милион евра. Заради ова дело, нејзиното момче Себастијан Абрамов исто така беше осудено на 3 години затвор, но и таткото на момчето доби условна казна од една година. Неговиот татко пружил прва помош и повикал брза помош. Интересно е што само неколку дена пред инцидентот, нејзиното момче пребаруваше на Интернет за информации за вештачки раце, како тие работат, што обвинителите ги сметаа за дополнителен доказ дека сè е направено намерно.

Парот по инцидентот отишол во болница, а изговорот бил дека била повредена при сечење гранки. Сепак, таа не зеде со себе исечена тупаница. Тие сакаа да се „осигурат“ и попреченоста да биде трајна, но полицијата сепак и донесе рака и лекарите ја шијат.


– Никој никогаш не би сакал да стане инвалид. Ако можам, ќе го вратев времето и дури не се приближував до тестерот. Некои луѓе сметаат дека сум осигуран за голема сума, но во странство, ваквите високи осигурувања се најнормални – рече таа претходно на рочиштето во Окружниот суд.

Јулија ја изгуби раката на 4 јануари 2019 година и тврдеше дека се работи за несреќа што се случила додека сечела гранки на огревно дрво со кружна пила за дрва. Меѓутоа, по неколку дена, таа побара исплата на надоместок од осигурувањето со кое претходно склучи договор.