Овие три предмети никогаш не ги подарувајте на драги луѓе, се верува дека носат несреќа!

15 октомври, 2020
1576676749724-poklon-830x0

Овие се три предмети што никогаш не треба да ги подарувате:

Бисери

Поради нивната форма и боја, самите бисери личат на солзи. Кога некому ќе му подарите ѓердан со бисери, се верува дека оживувате тага и болка. Особено е важно да не им се даваат бисери на идните невести. Според старото верување, тоа може да доведе до несреќен брак.

Платнени марамици


Бидејќи тие се користат за време на тажните моменти во нашите животи, тие не треба да се даваат. Како и кај бисерите, овој вид подарок сугерира солзи и тага.


Брош

Третиот предмет што никогаш не треба да се дава е брош. Секој брош има остра и зашилена игла. Можеби не алудира на солзи, како марамче и бисери, но симболично „носи болка“ на лицето кое го примило. Исто така се верува дека ако примателот сака, можеме да му ги дадеме овие предмети во секој случај. Само треба да ја побараме сметката за возврат. Се верува дека ако примателот „плати“ за подарокот, може да се избегне несреќа.