ПАЈАЦИТЕ се најголеми за време на ЕСЕНТА: А овој направил ЏИНОВСКА МРЕЖА која ретко може да се види (ФОТО)

7 октомври, 2020
076f11cad1fdf0ff5bf3b66f370f77eed0e210e8

Огромна пајакова мрежа е пронајдена во Мисури, Америка.

Невидена фотографија од пајакова мрежа го обиколи Светот.

– Франсис Скалики наслика пајакова мрежа додека одеше по патека во Спрингфилд. Голем број видови пајаци може да се најдат во Мисури, а нивните мрежи обично може да се видат на крајот на летото и есента. Тогаш пајаците се најголеми, како и нивните мрежи – објави Министерството за заштита на животната средина на Фејсбук.

ORBWEAVER SPIDERWEB: MDC Media Specialist Francis Skalicky snapped a pic of the orbweaver's spiderweb while out on a…

Gepostet von Missouri Dept. of Conservation am Mittwoch, 30. September 2020

Пајаците користат мрежи за да фатат муви и други инсекти од кои се хранат.

Фотографијата предизвика бројни коментари на социјалните мрежи, некои беа преплашени, додека други велат дека тоа е „убав дел од природната архитектура“.