Погледнете го видеото од човекот што вози 200 километри на час! Еден детал е особено ШОКАНТЕН!

11 септември, 2020
кола

Шпанската полиција уапси еден млад човек кој забрзал на автопат близу Мадрид со брзина од 200 километри на час.

Видеото го објави на социјалните мрежи, а во исто време се пофали дека не го држи воланот, а извештајот за тоа прекршување стигна до е-поштата на Заштитникот на граѓаните, кој ја покрена постапката. Снимката од потерата по автопатот ја објави шпанската полиција на Интернет. Особено е шокантно што тој, додека вози, мавта со рацете и не го држи воланот.

Полицијата го товари за сторено кривично дело нарушување на безбедноста во сообраќајот и брзо возење.