Погледнете ја вашата рака и избројте колку линии имате: Тие ќе ви ја кажат судбината!

16 септември, 2020
рака

На многумина од нас им е познато што значат линијата на живот, срцето и главата на дланката, но „брчките“ на коренот на раката честопати се занемаруваат. Тие исто така откриваат некои тајни на вашиот животен пат.

Хоризонталните линии под дланката се познати како „линии на нараквици“. Бројот на овие „нараквици“ открива колку долго ќе живеете.

Колку повеќе нараквици имате, толку повеќе пари треба да заштедите за старите денови.


Прва

Повеќето луѓе имаат најмалку две или три реда, но без разлика колку и да имате, првиот е најважен. Ако е јасно обележано и нема паузи, тоа треба да значи дека сте здрави и во одлична форма.

Ако оваа прва линија е тешко да се разликува, тоа открива дека лицето е веројатно срамежливо, нема многу самодоверба, но исто така може да укаже и на здравствени проблеми.

За жените, ако нивната прва линија се наведнува нагоре во основата на дланката или ако е разбиена, ова може да укаже на гинеколошки проблеми.

Ако првата линија кај мажите е закривена кон дното на дланката или се состои од испрекинати линии, тоа може да укаже на проблеми со простатата, уринарниот или репродуктивниот систем.

Втора

Ако вашата втора линија е цврста, права и без празнини, од 42 до 56 година, ќе живеете многу успешно. Слободно започнете да планирате егзотични патувања, бидејќи таа линија укажува на големо богатство.

Трета

Ако имате силна, права трета линија, тоа значи дека ќе живеете од 70 до 84 години. Добро дефинираната трета линија открива и дека имате голема шанса да станете популарни, славни или да бидете запаметени по нешто.

Четврта

Не се чувствувај лошо ако немаш четврта линија – повеќето луѓе немаат.

Сепак, секој што има четврти бор, значи дека победил на „животна лотарија“. Таа сугерира дека ќе живеете над 84 години многу успешно и среќно.