Погледнете се во огледало и „прочитајте“ го лицето: Каква иднина ве очекува ако имате голем нос?

24 септември, 2020
НАСЛОВНА 111

Нашето лице може да ни даде увид во скриените карактеристики на една личност, и честопати укажува на иднината

Читањето лице е кинеска уметност која датира од 12 век, асоцира на астрологија и фенг шуи и вклучува изработка на детална скица на нечие лице, заснована врз сите карактеристики, како што е мал нос или  брада, за да се добие увид во здравјето на луѓето, богатството и емотивен живот.

Читањето на лице, исто така познато како физиономија, постои веќе девет века, но сепак многумина се многу скептични во врска со овој вид уметност, што вклучува набљудување на лице кое мора да биде целосно без шминка.

„Читањето на лицето сигурно не се заснова на тоа дали некое лице е привлечно или не“, вели Прија Шер, експерт за физиономија од Лондон.

– Понекогаш ќе помислите дека некој е убав, но од перспектива на читање лица, не мора да значи тоа. За мене, сето тоа е поврзано со рамнотежата, сите ваши карактеристики се прикажани на лицето – додаде Прија.

Поделете го лицето на 3 дела

Читањето значи поделба на една личност на три дела, кои претставуваат еднакви делови од животот. Читањето започнува од косата, односно од челото.

Просторот од челото до веѓите претставува детство, од веѓите до врвот на носот во средна возраст и врвот на носот до брадата подоцна во животот.

Иако можеби мислите дека збрчканото чело укажува на тоа дека животот на една личност не бил лесен, тоа не е точно, објаснува Прија. Всушност, малку издлабениот дел над веѓите открива дека лицето се справувало со одредени тешкотии во животот.

– Можеби животот како дете ви беше нестабилен, многу се движевте или родителите многу се караа, и тие имаа големо влијание врз вас – вели Прија.

Челото и јаболчниците откриваат дали ве чека успех во кариерата

Високото чело е знак на интелигенција, а силните јаготки сугерираат дека тој е моќна личност, независна и самоуверена. Исто така, станува збор за личност која не се плаши да зборува ако верува во нешто.

Испакнатата горната половина на челото сугерира дека лицето многу патувало и дека може да направи кариера од тоа.

Очите и носот

Ако некое лице има поголем нос, тоа може да значи дека лесно ќе добие пари или ќе се омажи за некој богат.

Уста

Усните, кои се многу избалансирани и „пропорционални“, се знак дека човекот е сигурен и има одлични лидерски способности.

Фини линии, т.е. брчките, околу устата сугерираат дека човекот е сигурен и дека неговиот живот се подобрува како што старее.

Ако усните ви се малку завиткани на едната страна кога се смеете, ова е знак дека сакате озборувања.

Љубовен живот

Јазот помеѓу веѓите е „партнерска позиција“ што укажува на проблематичен живот.

Ако десната веѓа е малку повисока од левата, ова е знак дека лицето е доминантно во врската и дека мора да научи да прави компромиси.

Младите луѓе на лицето може да укажуваат на проблеми со плодноста.

Каков партнер да барате?

Прија сугерира кога барате ваш следен партнер, да обрнете внимание на одредени карактеристики.

Ако сакате некој интелигентен, треба да барате личност со големи, високо подигнати и дебели уши.

Големото чело значи дека лицето е интелигентно, а големите, отворени ноздри сугерираат дека сака да троши премногу пари.