Погледнете што се случува кога слепите луѓе добиваат шанса да го видат светот околу себе (ВИДЕО)

18 јуни, 2020
free

Луѓето кои имаат нормален вид од раѓање, никогаш нема ни да размислат за тоа како е да се биде слеп и да не го гледаат светот околу вас. Замислете само како би се чувствувале да не знаете како изгледате, како изгледаат вашите родители, браќа, сестри, партнери …

За среќа, понекогаш постои надеж и можност да се врати видот на слепите лица со помош на операции и специјални очила.

Погледнете ги овие 10 вакви примери во ова видео. Некои од нив така биле родени, а некои трагично го изгубиле видот во текот на животот.

Погледнете ги нивните реакции: