Постојано „висат“ на мобилен телефон: Лавот, Близнаците и Вагата често се зависни од социјалните мрежи

17 октомври, 2020
dreamstime-l-144160518

Овенот ќе бара идеален партнер на социјалните мрежи, а Бикот ќе продава преку Интернет. Лавот ќе биде среќен да објавува фотографии од плажа или да поминува време. Наспроти нив се Скорпиите кои ја чуваат својата приватност

Одредени хороскопски знаци имаат голема потреба за комуникација и размена на идеи, а нивната голема љубопитност да дознаат што има ново и да ги споделат нивните статуси и мисли, упорно ги тера да поминуваат многу време на социјалните мрежи секој ден. Некои бараат љубов таму, а некои треба само да се видат, додека други ги користат социјалните мрежи и за деловни цели и за потребата јавно да го споделат своето мислење. Има и такви кои имаат малку или воопшто не интересираат за сето ова.

Зависна од мрежата

Близнаци

Припадниците на овој знак, штом ќе видат, го земаат својот мобилен телефон во рацете за да видат дали добиле порака наутро и што има ново на социјалните мрежи. Тие лесно ги коментираат објавите на другите луѓе и го започнуваат денот со една нивна објава. Се вклучуваат во полемики, дебатираат и ќе ги споделат и најновите случувања во нивните животи. Социјалните мрежи им служат и за запознавање нови луѓе, но и за победа и флерт.

Лав

Своите слики ги објавува со пријателите, од ноќниот живот, од плажата. Сè што е важно и важно што го доживува, тој ќе го сподели во форма на статус и ќе го пушти во виртуелниот свет. Тој внимателно следи колку од неговите слики „собрале“ лајкови и одговара на сите коментари. Кога некој е засрамен или провокативен, тие го блокираат без размислување. За Лавот социјалните мрежи се лек за досада и осаменост, но и место за потрага по сродна душа.

Вага

Бидејќи копнее по прифаќање и одобрување, внимателно ќе избере што и како ќе објави. Постојат и такви Ваги кои навистина не ги интересира тоа, но има многу повеќе кои ги користат социјалните мрежи за да ја претстават својата работа или да го подобрат својот имиџ во јавноста. Вагите ги сакаат луѓето и сакаат врски со другите, па социјалните мрежи и се важни бидејќи преку нив го шири кругот на луѓе, или следбеници.

Тука се и оние од корист

Овен

Овенот нема многу љубопитност кон виртуелниот свет, па затоа тој најмногу ќе ги користи социјалните мрежи за деловни или приватни цели. Преку нив тие ќе претстават работа или ќе бараат личност за врска, забава. Тој брзо влегува во мрежите, но излегува од нив уште побрзо. Неговите статуси се кратки и информативни. Нема трпеливост за читање долги постови. Твитер е идеално место за овој енергичен знак.

Бик

Му помагаат мрежите да купи или продаде нешто, но тоа е главно сè. Тој не е од оние што ќе им ја откриваат својата итимност на луѓето кои не ги познава. Тој не се грижи за одобрување на луѓе кои не ги познава, па неговото присуство на социјалните мрежи се сведува на одбран круг луѓе дури и во деновите кога има дополнително слободно време.

Водолија

Иако овие ликови сакаат да комуницираат со луѓе и не бегаат од социјалните мрежи, тие не можат да се класифицираат меѓу оние кои не можат без тоа. Тие претежно ги користат овие медиуми за презентирање или објавување на нешто значајно. Тие се задоволни затоа што на едно место можат да ги „соберат“ сите важни информации и да следат некои нови трендови.

Скорпија

Недоверливите Скорпии имаат строг избор кога ќе ги пуштат во нивниот круг на виртуелни пријатели. Понекогаш се добива впечаток дека некои луѓе ги прогонуваат низ тоа и дека некои од нивните тајни ќе излезат на виделина. Затоа, тие се строго селективни за тоа со кого се дружат и ќе сакаат слободното време да го поминуваат со некоја активност што не е површна.