Решете го ФРОЈДОВИОТ тест: Неверојатно е точен, ќе открие што се крие во вашата потсвест!

14 октомври, 2020
тест

Откријте што се крие во вашата потсвест!

Земете хартија и молив, вклучете ја имагинацијата, забавувајте се и дознајте повеќе за себе! Одговорете на следниве прашања, но бидете искрени – најдобрите одговори се оние што прво ми паѓаат на ум.

 1. Вие гледате во морето. Како се чувствувате, кое е вашето прво чувство?
 2. Одите низ шумата и гледате под вашите нозе. Што гледаш? Запишете кое е вашето прво чувство.
 3. Ги гледате галебите како летаат над вашата глава. Како се чувствувате во врска со тоа?
 4. Гледате стадо коњи. Какви емоции предизвикува кај вас?
 5. Вие сте во пустина, пред вас е ѕид што не го гледате крајот. Има мал отвор преку кој може да се види оазата. Што ќе правиш?
 6. Додека талкате низ пустината, одеднаш наидете на сад со вода. Што ќе правиш?
 7. Ноќ е, изгубени сте во шумата. Одеднаш гледате куќа со вклучено светло. Што ќе правиш?
 8. Околу вас има магла, не гледате ништо. Кое е првото нешто што сакате да го направите?

Резултати:

 1. Вашиот одговор го рефлектира вашиот став кон животот, емоциите, желбите.
 2. Така се чувствувате во вашето семејство.
 3. Вашиот став и став кон жените.
 4. Вашиот став и став кон мажите.
 5. Стратегија за решавање на вашиот животен проблем.
 6. Начин на избор на сексуален партнер.
 7. Ваша подготвеност за брак и основање семејство.
 8. Вашиот став кон смртта.

Колку и да ви изгледаат чудни или бесмислени резултатите, имајте на ум дека тоа е вашата потсвест, нешто што можеби и не си го признавате себе си.