РУСКИТЕ Спасувачи ХИТ НА ИНТЕРНЕТ: Дали се пијани или е тоа нешто друго? (ВИДЕО)

15 јуни, 2020
вцвцџ

Од Русија, од градот Сочи, сместен на бреговите на Црното Море, добиваме видео каде двајца спасувачи се обидуваат да го спасат животот на лицето кое се дави во вода.

Додека лицето е во вода, спасувачите веднаш решиле да го изнесат од водата, односно да го спасат давеникот. Како и да е, покрај хуманата работа што ја прават, но и голема волја да спасат живот што е загрозен, самиот процес на спасување не помина според планот.

Влегувајќи во чамецот за спасување, спасувачите наидоа на пречка што не ја очекуваа.

Иако на прв поглед се чини дека спасувачите влегле во чамецот за спасување обидувајќи се да ја завршат својата работа, тотален пресврт се случил кога еден од спасителите паднал од бродот. Едно лице кое се наоѓа во чамецот, кое се обидува да му помогне на колегата да влезе во чамецот и да премине кон понатамошна реализација на спасувачкиот потфат, успева во неговата намера, но тој завршува во вода. Иако улогите меѓу колегите се менуваат во еден момент, на крајот и двајцата завршуваат во вода.

Дали причината за овој процес на спасување е еден или повеќе фактори како што се адреналин, брзина, несмасност или бранови, зависи од вас да одлучите.