Што значи да сонувате снег? Иако сликата во сонот можеби изгледа идилично, значењето баш и не е …

18 декември, 2020
sta-znaci-kada-sanjate-sneg-830x0


Кога некој споменува снег, првото мислење на сите е идилична слика, додека од загреаниот дом гледаме низ прозорецот . Сепак, сонувањето на снег може да испрати многу различни пораки. Може да се поврзе со чистота, јасност и можен нов почеток.

Што значи да сонуваш за снег?

Понекогаш снегот во сон е знак на стареење. За мажите, овој сон може да се поврзе со нивниот страв од стареење. Снегот може да биде студена личност, па дури и фригидност и осаменост.

Ако сонувате дека снегот се топи, тоа ви кажува дека има нешто на што не обрнувате внимание и полека излегува од контрола. Овој сон е знак на опасност и привремени тешкотии.

Гледањето валкан снег во сон укажува на вознемиреност, емоционална конфузија, стрес, страв од одбивање или неуспех.

Чистиот снег е знак на сила, економичност, стагнација, чекање, вкочанетост и пасивност. Ако самоуверено одите по снег, ова се однесува на вашата доверба во други луѓе или во вашите најблиски. Меѓутоа, ако одите несигурно, тоа значи дека сте внимателни и не им верувате на другите луѓе.

Ако во сон чувствувате страв од замрзнување во снежен пејзаж, тоа сугерира дека веројатно сте во ситуација да мислите дека вашата блиска врска може да замрзне.