Симпатично кученце сакаше да помине со огромна прачка помеѓу два столба, но сепак најде решение за оваа навидум безизлезна ситуација!

29 јуни, 2020
kucastapfin

Колку пати сте се обиделе да направите нешто упорно, но на крајот сте сфатиле дека можеби има и друго решение?
Ова е токму она што се случи со ова симпатично кученце.
Имено, тоа држеше огромен и долг стап со забите, а потоа се најде во тесно, бидејќи на неговиот пат се појавија два столба, помеѓу кои не можеше да помине.


Но, по краткото размислување, паметното куче успеа!

Тоа се откажа обидувајќи се да помине меѓу столбовите на класичен начин, па се изврте, така што стапчето не ги погоди столбовите или ѕидот и на крајот, успеа да продолжи понатаму.
Многумина на Инстаграм коментираа дека кучето е многу паметно и дека ова е вистински пример како сè е можно дури и за животните, ако постои волја и упорност.