Снимката од метрото во Њујорк е НЕШТО НАЈЛУДО што ќе го видите денес!

17 септември, 2020
сликаааааааааааа

За жителите на големите светски метрополи, возењето со метро е вообичаена работа, а во исто време и најевтина и најбрза форма на јавен превоз. Сепак, како што секојдневно го користат огромен број луѓе, честопати се гледаат невообичаени сцени и настани, почнувајќи од однесувањето во јавниот превоз, „чудните миленичиња“ и изгледот на патниците.

Инстаграм страницата „Суштества од подземјето“ обработува токму такви теми и собира видеа од смешни, чудни или бизарни работи и ситуации што се случуваат во јавниот превоз, претежно во Њујорк, и на тој начин тие собраа повеќе од два милиони следбеници.

Еден од најпопуларните трендови во моментот е, се разбира, употребата на заштитна маска во јавниот превоз, па бројни објави се посветени на луѓе кои ја носат маската погрешно, седејќи под знак што покажува како треба да го сторат тоа.

„Луѓето седат под знаци кои ги потсетуваат на нив“, ја нарекоа оваа серија авторите.

Освен ова, постојат и примери на „чудно“ однесување во јавниот превоз.

View this post on Instagram

Comfort level 📉 #subwaycreatures (@mialile)

A post shared by SubwayCreatures (@subwaycreatures) on

„Среќен понеделник“, беше наведено во објавата.

Бидејќи метрото е претежно пријателско за миленичињата, постои и дел „Пет пријателски“, а патките се покажаа како едни од нивните омилени животни.

Иако ситуациите што се случуваат во јавниот превоз честопати можат да бидат застрашувачки, повеќето од нив се смешни и интересни, за луѓето на пат кон работа или дома, пред сè, добро се забавуваат.

View this post on Instagram

Voice of an angel #subwaycreatures

A post shared by SubwayCreatures (@subwaycreatures) on

Меѓу аниматорите во метрото, повеќето се танчери и пејачи.

Коментарите на корисниците на Инстаграм претежно се поделени под снимките, но сите се согласуваат за една работа, дека повеќе или помалку слични ситуации се случуваат секој ден и дека ништо повеќе не може да ги изненади.