Српска свадба од ПЕКОЛОТ! Невестата од Крушевац сакаше да каже ДА, а потоа КУМОТ прозборе и СЕ УНИШТИ!

11 септември, 2020
насловна свадба

Исповеста на младата жена ја потресе Србија.

Исповеста на една млада жена од Крушевац, која тврди дека нејзиниот кум и ја уништил венчавката, го привлече вниманието на сите во Србија и нејзините зборови се прераскажуваат насекаде.

Ние ја пренесуваме нејзината изјава во целост:

„Имам јас нешто пред тоа да кажам, госпоѓо матичар, ако не се лутите? тој ме праша, можеби ќе ве интересира”.

Сите беа шокирани, но никој не реагираше на тоа, а матичарот даде мимички знак дека може да го стори она што тој го помислил. Тогаш Лаза отиде кај својата девојка, за која дури и не знаевме дека постои и уште помалку дека ќе дојде на нашата венчавка, богами, тој е кум на венчавката и зошто на таков настан би донел некој не познат, анонимно лице со кое наводно е во врска три недели пред свадбата?!

Ден по свадбата, љубоморната свекрва му постави ултиматум на мојот сопруг: таа или јас! И тогаш започна ПЕКОЛОТ.

Покрај тоа, се познаваме 14 години и тој знаеше дека Мартин и јас сонуваме за овој ден со години. Па, затоа сум лута.

Во суштина, тој и пријде на девојката и клекна на колена. Тој изговори четири зборови кои сè уште одекнуваат во мојата глава: „Омажи се за мене“. Луѓето почнаа да се смеат од шок.

И додека сите беа воодушевени и среќни, гледав сè со гадење.

Дури и Мартин одушевено отиде да ги бакне младенците. И само по неколку минути, матичарот нè врати во реалноста со зборовите „Извинете, ја закажав следната венчавка за половина час, дали можеме да го завршиме овој чин?“

И тогаш реков да. И за сите беше убаво, сите беа среќни, освен јас.

Од тој момент, дури и не се сеќавам на половина од венчавката. Сè стана толку неважно, моите пет минути, мојот најважен момент во животот беше уништен… и никој не го разбираше тоа. За сите беше во ред што ми го украдоа моментот. Разберете, не е проблемот во тоа што ја побара. Проблемот е што тој го избра најлошиот момент за тоа и што не ги праша младенците дали се согласни некој да им го украде моментот.

Чекам слики од венчавката, тие рекоа дека ќе ги добиеме за десет дена и се плашам како ќе изгледаат. Дали ќе сакам да го паметам тоа до крајот на мојот живот?

И, се прашувам, дали сакам да го поминам животот со човек кој сè уште не разбира како го доживеав настанот од нашата венчавка, бидејќи нему му изгледа ок! Размислувам да се разведам. Еве. Па, сега судете ми “, рече девојчето.