Табела за правила на кинеските хороскопски знаци!

17 октомври, 2020
2020

Родени во годината на стаорец

18 февруари 1912 година – 5 февруари 1913 година – јанг вода
6 февруари 1924 година – 23 јануари 1925 година – дрво јанг
24 јануари 1936 година – 10 февруари 1937 година – оган во јанг
10 февруари 1948 година – 28 јануари 1949 година. Земја
28 јануари 1960 година – 14 февруари 1961 година – јанг метал
15 февруари 1972 година – 2 февруари 1973 година – јанг вода
2 февруари 1984 година – 19 февруари 1985 година – јанг дрво
19 февруари 1996 година – 6 февруари 1997 година – јанг оган
2 февруари 2008 година – 25 јануари 2009 година – јанг земја
25 јануари 2020 година. – 6 февруари 2020 година. – јанг метал

Родени во годината на Бафало

6 февруари 1913 година – 25 јануари 1914 година – вода јин
24 јануари 1925 година – 12 февруари 1926 година – дрво јин
11 февруари 1937 година – 30 јануари 1938 година – оган во јин
29 јануари 1949 година – 16 февруари 1950 година. -Инга земја
15 февруари 1961 година – 4 февруари 1962 година – јин метал
3 февруари 1973 година – 22 јануари 1974 година – вода јин
20 февруари 1985 година – 8 февруари 1986 година – дрво јин
7 февруари 1997 година – 27 јануари 1998 година – оган во јин
26 јануари 2009 година – 13 февруари 2010 година – земја на Јин

Родени во годината на Тигарот

26 јануари 1914 година – 13 февруари 1915 година – дрво јанг
13 февруари 1926 година – 1 февруари 1927 година. -Јанг оган
31 јануари 1938 година – 18 февруари 1939 година – земја Јанг
17 февруари 1950 година – 5 февруари 1951 година – јанг метал
5 февруари 1962 година – 24 јануари 1963 година – јанг вода
23 јануари 1974 година – 10 февруари 1975 година – дрво јанг
9 февруари 1986 година – 28 јануари 1987 година – оган во јанг
28 јануари 1998 година – 15 февруари 1999 година – земја на јанг
14 февруари 2010 година – 2 февруари 2011 година – јанг метал

Родени во годината на зајакот

29 јануари 1903 година – 15 февруари 1904. јин вода
14 февруари 1915 година – 2 февруари 1916 година – дрво јин
2 февруари 1927 година – 22 јануари 1928 година. -Ин пожар
19 февруари 1939 година – 7 февруари 1940 година – земја на Јин
6 февруари 1951 година – 26 јануари 1952 година
25 јануари 1963 година – 12 февруари 1964 година – вода јин
11 февруари 1975 година – 30 јануари 1976 година – дрво јин
29 јануари 1987 година – 16 февруари 1988 година – оган во јин
16 февруари 1999 година – 4 февруари 2000 година
3 февруари 2011 година. – 22 јануари 2012 година. Јин метал

Родени во годината на Петел

22 јануари 1909 година – 9 февруари 1910 година – земја
8 февруари 1921 година – 27 јануари 1922 година – јин метал
26 јануари 1933 година – 13 февруари 1934 година-вода јин
13 февруари 1945 година – 1 февруари 1946 година – дрво јин
31 јануари 1957 година – 17 февруари 1958 година – пожар во јин
17 февруари 1969 година – 5 февруари 1970 година. – земја на јин

5 Февруари 1981. – 24 .јануари 1982 година метал на јин
23 јануари 1993 година – 9 февруари 1994 година – вода јин
9 февруари 2005 година – 28 јануари 2006 година – дрво јин
28 јануари 2017 година – 15 февруари 2018 година – јин оган