ТОЈ ЛАЖИРАШЕ КОРОНА И САМОУБИСТВО ДОДЕКА БЕШЕ СО ЉУБОВНИЦАТА: Семејството мислеше дека е мртов, а потоа сè беше откриено!

24 септември, 2020
COVID-19 Close up Sick Man with KN95 FFP2 Mask Sneezing or Coughing. Portrait of man with face mask against SARS-CoV-2 sneezing outdoor.

Индиецот доби отказ за измамата, а полицијата не можеше да ги најде резултатите од тестовите КОВИД-19 во локалните лаборатории

Индиецот оженет (28) го измамил своето семејство лажејќи дека се заразил со корона вирус за да избега со својата љубовница.

Маниш Мишра и се јавил на сопругата кон крајот на јули и и рекол дека има корона вирус и повеќе не сака да живее. Тој го исклучи мобилниот телефон, предизвикувајќи паника во неговото семејство. Наскоро започнала полициска истрага која открила дека 28-годишникот ја користел болеста како изговор за да го напушти семејството.

„Тестот за корона  вирус е позитивен, не можам повеќе да живеам“, и рече Мишра на сопругата во неодамнешниот телефонски повик. Полицијата ги провери лабораториите во близина неколку дена подоцна и не најде тестови на негово име. Тие исто така контактирале со неговиот работодавец кој им открил дека неодамна бил отпуштен поради измама, а по разговорот со пријателите дознале дека тој ја изневерил сопругата.

Тој не успеа да ја измами полицијата

„Ја испративме екипата на последната локација каде што беше виден, каде ги пронајдовме неговиот мотор, клуч, ранец што ги носеше на работа и кацигата. Го проверивме и потокот во близина со помош на локални рибари, но не го најдовме неговото тело. Бевме сигурни дека тој е жив, па продолживме со потрагата “, објасни полицијата.

Тие ја чешлаа локацијата каде што тој го направи последниот повик кон жената и бинго – тоа беше снимено како влегува во автомобилот. Со помош на еден пријател го најдоа во градот Индоре каде што живееше со неговата љубовница, надевајќи се дека семејството го отпишало.

„Мишра беше отпуштен и неодамна изврши измама. Тој имаше љубовница неколку години и сакаше да се ослободи од сопругата и ќерката, па одглуми болест и самоубиство “, тврдат од полицијата.

По два месеци тој беше вратен кај неговото семејство и сигурно нема да му биде лесно да го објасни тој последен повик и што правеше додека сите мислеа дека е мртов.