Трансформацијата на 25-годишно девојче со естетска хирургија го зачуди интернетот!

28 септември, 2020
estetika

МИКИШИ, 25-годишна девојка од Јапонија, во последно време привлекува големо внимание на азиските социјални медиуми поради нејзината драстична трансформација со пластична хирургија.

Уште кога во март призна на Твитер дека нејзиниот изглед е резултат на неколку козметички зафати, тоа стана еден вид реклама за естетска хирургија на рана возраст, пренесува Одди Централ.

Таа ја направи својата прва козметичка процедура, со преобликување на лицето, првиот ден по завршувањето на средното училиште, и оттогаш таа беше подложена на пластична операција уште неколку пати, трошејќи околу 4 милиони јени.

Но, смета дека парите се добро потрошени затоа што пластичните операции и го сменија животот, враќајќи и ја самодовербата и и помогнаа да води среќен живот наместо да потоне во депресија. Денес, Микиши се залага за пластична хирургија за луѓе кои навистина чувствуваат дека им е потребна, па дури и основаше компанија која обезбедува советодавни услуги на такви луѓе.

Микиши е за јапонското списание СПА! таа рече дека одлучила дека сака да направи пластична операција уште во средно училиште. На колешката од училиште и се доверила дека сонува да стане модел, но ја сподели својата тајна и сите ја исмејуваа поради тоа. Дури и пријателка на која и веруваше се смееше на неа, прашувајќи ја дали неодамна се погледнала во огледало.