Вакво прекрасно зајдисонце немате видено досега!!!

19 јуни, 2020
Annotation 2020-06-19 125832

Оваа прекрасна снимка е направена од Јури Белецки, астроном и астрономски фотограф од Чиле, кој сакал да го фотографира и сними ноќното небо во различни делови на светот.

Погледнете во видеото како изгледаше зајдисонцето снимено во Чилеанските Анди, кое остави многумина без здив:

An incredible sunet in the Chilean andes

An incredible sunet in the Chilean Andes ☀️Yuri Beletsky Nightscapes

Gepostet von Aurora Borealis Observatory am Sonntag, 14. Juni 2020