Верувале или не, двајцата имаат 23 години: Зошто луѓето порано изгледаа многу постаро? (ФОТО)

7 октомври, 2020
стара слика насловна

Шокантни разлики!
Ако некогаш сте погледнале фотографии од вашите родители или баби и дедовци, веруваме дека пропуштивте една интересна работа.

Имено, ако ги споредите фотографиите што ги направиле во дваесеттите и триесеттите години, и денешните фотографии на луѓе на иста возраст, нема сомнение дека луѓето порано изгледале многу постари.


Токму оваа тема беше инспирација на Твитер, каде што еден корисник ги замоли следбениците да објавуваат фотографии од нивните постари членови и да ги напишат вистинските години.
Резултатите беа, благо речено, шокантни.

Делумно заради квалитетот на фотографиите, зрнестата текстура, но исто така и заради модата, шминката и фризурите кои беа модерни во тоа време, тие би дале околу 10 или дури 20 години повеќе отколку што имале во тоа време.
Од таа причина, повеќето корисници се убедени дека луѓето порано старееле.

Погледнете сами неколку примери.

Еден корисник сподели фотографија од своите родители. Тој вели дека во тоа време и двајцата имале 23 години, а мајка му во тоа време била бремена. Искрено, можете да им дадете 23 години?
Друг корисник објавил фотографија од нејзината мајка од 1967 година и, како што вели, во тоа време имала само 19 години. Дефинитивно фризурата има свој удел.

Од друга страна, што велиш за овие двајца тинејџери? Да, добро прочитавте! Момците на фотографијата имаат само 17 години.

На овој тренд се приклучија и фотографи. Ние веруваме дека повеќето од вас ја знаат фотографијата подолу. Загрижена мајка со две деца за време на Големата депресија, во седумдесеттите години, но она што веројатно не сте го знаеле е дека жената на сликата има само 32 години.

Приказната е иста со славните.

Во 1974 година, фудбалерот Лато на фотографијата направена на Светското првенство, има само 24 години.

Елизабет Тејлор има само 17 години тука.

Се разбира, има луѓе кои се млади и за кои никогаш не би рекол дека се навистина стари колку што тврдат. Сепак, во минатото, разликата се чини дека беше поочигледна.

Дали знаете кои други sвезди се на иста возраст?

Погледнете го видеото и пишете ни во коментарите кој пример ви беше најшокантен.