ВИДЕО: Тој ја зеде полициската палка, ги претепа и им го украде службениот автомобил!

12 октомври, 2020
полиција

За време на вториот бран насилство што ја погоди Америка за повреда на невооружен Американец, на социјалните мрежи се појави уште едно шокантно видео.


Овој пат приказната има неочекуван пресврт.

Имено, додека двајца полицајци се бореа со лице по име Џери, во обид да го уапсат, Џери успеа да стигне до една од нивните палки и со тоа почна да ги тепа полицајците, ослободувајќи се од нивниот клинч.

Тој ја искористил можноста и притрчал кон службеното возило на полицијата, влегол во него и со украден автомобил избегал од локацијата.

Лицето кое го сними и објави ова видео изјави дека без оглед на сè што направи ryери, полицијата не посегна по солзавец или струен удар во кое било време.

Интересно, во оваа ситуација, никој од нив не процени дека има потреба од тоа, притоа потсетувајќи во друга прилика, некои други полицајци решија да пукаат во невооружен Американец.

Дали има јасна линија кога полицијата треба да реагира поагресивно или тоа е во пракса сведено на нивна лична проценка.