ВИДЕО – Уметник создава „слики во слики“ кои остаруваат или умираат во однос од вашата местоположба !

22 јуни, 2020
video

Серхио Каденаз е шпански модерен уметник кој воодушевува со своите портрети, кои всушност се „слики во слики“.

Со оптичката илузија, тој прави ликовите во неговите слики да остарат како што поминувате покрај нив.

Преку многу експерименти, тој дојде до својот и оригиналниот уметнички израз кој не остава никого рамнодушен.

Овој уметник од Шпанија создава 3Д портрети кои ни ја прикажуваат минливоста на животот и релативноста на перспективата со која гледаме во светот околу нас.

View this post on Instagram

November 2019 painting #sergicadenas #artist

A post shared by Sergi Cadenas (@sergi.cadenas) on