За најголемо уживање: Правила за масажа на ерогените зони

11 октомври, 2020
61964836


Ако сакате да му дадете несебично и љубовно задоволство на вашиот партнер, почестете го со сензуална масажа која ќе открие нови чувствителни области и ќе ве подготви за водење љубов. Иако треба да одвоите малку повеќе време за масажа, за целосно да уживате во неа, секоја секунда уживање ќе вреди.

1. Чувајте ја просторијата топла и пријатна, создадете смирувачка атмосфера со слабо осветлување, мека музика и миризливи свеќи. Нека вашиот партнер легне на голема крпа на креветот или на подот со пешкир. За масажа, секогаш користете масло со добар квалитет (растително масло) како што е бадемот. Ставете го маслото на едната дланка, истријте ги рацете, а потоа нежно и постепено галете го секој дел од телото на вашиот партнер со широки зафати.

2. Иако е примамливо да имате голо, еластично тело под прстите, барем првично избегнувајте ги најсексуалните чувствителни области. Целта е да се постигне возбуда на опуштен начин, иритирајќи ги ерогените зони само кога страста на вашиот партнер започнува да расте. Започнете со рамената и грбот, а потоа преминете на задникот и задниот дел на нозете. После тоа, нека вашиот партнер се сврти и масирајте ги рацете, градите, стомакот и предниот дел на нозете.

3. Започнете ја масажата со лесен допир. Рацете прилагодете ги на обликот на телото на вашиот партнер и полека зголемете го притисокот. Ослободете го притисокот пред да преминете на следниот дел од телото. Дозволете му на вашиот партнер да ве води низ масажата и да ви каже што сака. Прилагодете го притисокот според неговото барање.