НАЈТОЧНИОТ ХОРОСКОП ВО СВЕТОТ ни открива која е нашата кармичка задача!

9 ноември, 2020
хорорскоп

Секој од нас, според датумот на раѓање, има свој пат и животна цел

Тибетскиот хороскоп во основа претставува 12 различни патеки на мудроста, така што секој од нас, според датумот на раѓање, има свој пат, животна цел и кармичка задача. Прочитајте што вели тибетскиот хороскоп за вашиот знак.

Овен – реинкарнација

Овенот во животниот циклус значи минати животи. Тој е херојски змеј кој се бори против внатрешните демони и надворешните искушенија. Има енергија и агресивност од Марс. Бега од монотонијата и размислувањето. На Овните им се препорачуваат социјални занимања преку кои тие може да се подобрат себеси и да го трансформираат егоцентризмот.

Карма: Треба да се живее во сегашноста, да се гледа својот живот, да се медитира, да се најде радост, да се издржи животот дури и кога не е розов. Треба да се заборават неуспесите и да се гледа напред. Така Овенот ќе го открие тајниот клуч за космичкиот мир.

Бик – создавање на духот

Бик претставува раст и разбирање на мудроста. Таа е заштитена од Венера, земната љубов, мајка на убавината и уметноста. Создава сигурност затоа што има искуство со минатите животи, но создавањето на духот предизвикува контакт со внатрешниот живот.

Карма: Дејството не зависи од работата, туку од психата. Огнената природа крие несигурност. Биковите не се мотивирани од безбедноста, туку од сомневање. Конзервативизмот може да се победи со контролирање на нивната енергија. Само тогаш ќе најде внатрешна безбедност.

Близнаци – психичка и духовна еволуција

Во животниот циклус, тој претставува спознание и интелигенција, дуализам: духовна еволутивна свест и земно познавање на стагнацијата. Во него доминира Меркур, поради што е дружеубив, агилен, пријатен, внимателен, љубопитен, интелигентен, лажлив, непостојан, има добра меморија, но ништо не носи до крајот. Иако чувствува потреба да се развива духовно, тој никогаш нема да најде мир.

Карма: Нестабилен е, осцилира во расположението. Ако остане реален во постигнувањето на големи цели, ќе може да ги надмине противречностите. Треба да медитирате, да донесете одлука, решението за проблемот е поблиску отколку што се чини.

Рак – раѓање на човекот

Тоа претставува знаење, инкарнација на духот во физичкиот свет. Психичката инкарнација е при крај, започнува физичката. Тоа е симбол на мајчинството, телото, чувствата, универзумот на жената. За да се заштити, сè чува за себе како во затворена кутија. Тој наоѓа духовни вредности во семејството, но по долга и стрплива медитација, кога конечно ќе разбере каде е изворот на животот. Премногу верува во вселената, сака да го продолжи своето детство, бара внимание, верност, постојани докази за љубов.

Карма: Тој е посесивен, сака да биде во центарот на вниманието, тој е премногу авторитативен и сите ќе бегаат од него од страв да не им падне во раце.

Лав – универзална свест

Тоа е синтеза помеѓу свеста и реалноста. Човекот е срцето, микрокосмосот. Лавот учествува во материјалниот свет, сака успех и постојано докажува дека е лидер. Ќе успее кога ќе ја надмине зависта, потребата да му се восхитуваме, гурманизмот и сензуалноста.

Карма: Се чувствува како да е центар на светот. Ако не управува добро со својата енергија, може да го наруши развојот на неговата личност и да претера во егоизмот. Дури и најсигурниот Лав може да го изгуби разумот. Кога тоа ќе се случи, треба да се запре, да се слуша и да се учи од другите. Неопходно е да им служиме на другите: само на тој начин ќе се воспостави кохезија на свеста и реалноста.

Девица – материја, работа, физички свет

Девицата сака да се врати во детството. Во него доминира Меркур. Врската со нештата е истовремена, примање и давање. Со текот на годините, се развива критички дух кој се жали на сè, никогаш не е задоволен. Неволјата лежи во прекумерното незадоволство. Во анализата, Девицата е непристрасна.

Карма: Ако сака духовно да созрее, треба да престане да се грижи само за себе и да започне да се грижи за другите. Треба да се отвори кон големите идеали на човештвото.

Вага – емоционална експанзија

Вагите бараат рамнотежа помеѓу материјата и духот. Треба да се избере хармонија или дисхармонија. Амбицијата се намалува само ако најде некој што ќе му се допадне. Таа има мирен темперамент, активна е, без претерување – среќна комбинација на социјален живот. Треба да се најде универзално знаење.

Карма: Ова е најнестабилниот знак на Зодијакот, чувствителноста е одлична. Може да се издигнува во висина, но и да ја уништи динамиката. Балансот е: да не дозволи да биде заклучена во сопствената статика, туку да ризикува и да биде вознемирена.

Шкорпија – желба за вечен живот

Тој е судир на духот и материјата, привлечен е, сè треба да му служи на задоволството на личноста, Шкорпијата се движи кон освојување. Желбата за живот е продолжена, постојат: егоизам, убавина, сензуалност и посесивност. Таа сака да ужива во земните страсти и ја привлекуваат духовни височини. Може да се изгуби во неконтролирани телесни импулси. Уништува со својата критика, се плаши од смрт. Негативната Шкорпија се уништува и себеси.

Карма: Научете да заштедувате енергија, да не претерувате, да ги запрете страстите. Контролирајте ја разорната моќ во себе.

Стрелец – фаза на созревање

Тоа претставува победа на борбата помеѓу духот и материјата. Тој е задоволен. Кога ќе реши да престане да ја дели правдата во светот, тој ќе добие сила да стане главниот јунак на божествениот закон. Може да живее во општествениот живот и да се развива одвнатре. Тој сака да поседува материјални добра, ужива во земен успех, но е и дарежлив. Му се заканува пресврт.

Карма: Не треба да се обидуваме да откриеме сè по секоја цена, не треба да трошиме енергија на милион работи. Внатрешниот мир се постигнува преку смиреност и алтруизам. Не треба да се троши таму каде што не е потребно.

Јарец – познавање на супериорно знаење

Успехот доаѓа преку искушенија. Сиромашниот го има клучот да ги знае границите на земната духовност, тој знае како да го заврши процесот на реинкарнација. Само тој ја знае целта на своето патување, работи во тишина, трае со време, живее во самотија. За да се развиете, треба да контактирате со луѓе.

Карма: Сака да се наметне, што може да иницира циничен деспотизам на мегаломанија. Енергијата треба да биде насочена кон височините, според духовното знаење. Само на овој начин може да влезе во срцето на настаните.

Водолија – свест за избор

Водолијата е свртена кон другите, таа презема одговорност за себе, таа е одговорна за своите постапки. Таа нема илузии и не може да ги затвори очите пред реалноста. Таа управува со сопствената карма, вистински пријател, таа треба да работи професија каде што се изразува социјален интерес. Во Водолијата, сите енергии се обединети: двојност и внатрешни конфликти. Таа е иницијатор, го познава интелектуалниот механизам на духот. Таа се претставува себеси, што луѓето знаат да го ценат.

Карма: Таа има огромно богатство со љубов во себе и постојано живее во страв дека сите ќе ја напуштат и ќе ја предадат, па дури и неговите најдобри пријатели. Не секој може да ја разбере величината на Водолијата. И премногу љубов понекогаш знае да е фатална.

Риби – враќање на светлината

Рибите се синтеза на повторното раѓање. Рибите се деца на морето, тие живеат во океанот. Тие се сами, но се обединуваат со универзумот. Тие добро се сложуваат во божественото без да ја изгубат својата индивидуалност. Тие треба да ја отворат вратата што води кон Универзумот. 12-от знак е симбол на смртта затоа што едно лице се збогува со телесниот материјален живот и влегува во водите на Универзумот. Кога физичкото дишење ќе престане, се создава ново тело. Циклусот заврши, човечкото тело е на работ на смртта, но духот и менталното тело започнуваат нов циклус на учење сè додека духот не се прочисти и ослободи.

Карма: Треба да се предаде на морето за да се достигне врвот на бранот. Долгиот пат што ќе започне ќе биде полн со тешкотии, па Рибите треба да го изберат најлесниот. Преку љубовта тоие ќе достигнат целосното емотивно обновување.