13 август, 2020

Судејќи според социјалните мрежи, едно прашање од 1896та година сè уште привлекува внимание и се чини нерешливо, а се тврди дека ако успеете да го решите, можете слободно да аплицирате за Харвард.
Човекот купил часовник, ланец и приврзок за 261 долари. Часовникот и приврзокот заедно чинат три пати повеќе од ланецот, а синџирот и приврзокот чинат дури половина часовник. Што колку чини?

Обидете се да ја решите сами, без помош!

Остави коментар

Почетна // Free Time // ПРАШАЊЕТО ОД ТЕСТ НА ХАРВАРД од 1869та година сè уште задава главоболки! Ако успеете да го решите, вие сте ГЕНИЈАЛЕЦ!
Горе