Што сè прават луѓето за да ја добијат и задржат работата?

15 јули, 2020
работа

На што сè се подготвени луѓето за да добијат работа? И што сè треба да прават за да ја задржат работата?

Ова се некои од најинтересните исповеди!

– Бев во долга тајна врска со судија кај кој стажирав. Беше 38 години постар од мене.

– Мојата луда шефица не натера да ја додадеме на Снепчет за да гледа што правиме, но не знае дека сите направивме лажни профили само за неа.

– Го видов шефот како краде канцелариски материјали. Потоа ме предупреди мене да не крадам ништо од канцеларија.

– Отидов пијан на интервју за вработување.

– Спиев со шефот. Сега сум му асистентка.

– Додека бев стажант, дел од мојата работа беше да му барам проститутки на шефот. Знаев какви девојки сака и нарачував такви за него. Инаку, тој беше судија.