Загатка што многумина ја решаваат погрешно поради еден детаљ: Која чаша ќе се наполни првa?

10 јуни, 2020
Naslovna

На веб-страницата Genius Puzzles се појави сложувалка, кое имаше неочекувано решение кое ги збуни многумина.

Која чаша ќе се наполни прво?

Ако дојдовте до решението (или не), можете да го проверите во видеото подолу.

На истата страница во последниве денови, вниманието го привлече уште една интересна загатка. Која личност е најбезбедна на сликата?