Жена пред 10 ГОДИНИ родила син, а денес на свет го донела неговиот БРАТ БЛИЗНАК!

20 јуни, 2020
sin

Една жена во Кина роди момче од ембрион што беше замрзнат 10 години, брат близнак на нејзиниот постар син, кој исто така беше зачнат со ин витро оплодување.

Според здравствената болница за мајки и деца во Хубеи, мајката, позната како Ванг, се борела да остане бремена пред 10 години, поради што се решила за ин витро оплодување. Лекарите тргнле многу ембриони.

Додека едниот ембрион беше всаден во неа, по што родила син, остатокот бил замрзнат, така што жената може да помине низ истиот процес 10 години подоцна.

Ванг (41) го родила своето второ дете по царски рез на 16 јуни, а лекарите рекле дека момчето Тонг Тонг тежел 3,48 килограми.

Според лекарот, откако ќе се користи еден ембрион, може да останат другите, кои се добри и наместо да бидат исфрлени, постои опција да се замрзнеат и да се користат во иднина.

Ембрионите можат да се чуваат 10 години, иако жените можат да ги чуваат до 55 години во одредени околности.